lördag 22 februari 2014

Städning pågår!


I morse vaknade jag upp till en strålande dag. Perfekt flygväder skulle man kunna tro. Men i stället så hade jag och ett tjugotal medlemmar valt att lägga förmiddagen på att städa ur servicehangaren och carporten!

Som de flesta vet så håller klubben på att flytta till Norra Plattan. Som en del i denna flytt så har vi nu sålt servicehangaren och carporten. De ska börja demonteras i mars för att vara borta senast 1 maj. Men först så måste de tömmas från en massa verktyg och skräp.

Verktygen och reservdelarna har vi fört in i underhållsutrymmet i trähangaren. Skräpet har vi lagt i en hög vid stängslet mot klubben. Det blev en rejäl hög trots att det nu bara var de små hangarerna som tömdes. Vem vet vad som döljs i vår stora trähangar, eller varför inte i klubbhuset! Medlemmar som är sugna på t.ex. ett träbord är välkomna att plocka med sig dessa. Dock så kommer skräpet att så fort som möjligt att transporteras bort till närmaste återvinningscentral. Medlemmar som har tillgång till släp eller dragkrok är välkomna att komma och ta bort var sitt lass. Jag kommer att ställa ett släp innanför stängslet som kan användas för detta.

Hmm..det var ett tag sedan LFK hade Cessnor i flygplansparken...

Det vi nu ska göra är att koppla ur el och vatten in till servicehangaren. Finns det någon medlem med elektrikerbehörighet så är vi tacksamma för hjälp! Dessutom ska vi montera ner varmluftsaggregatet i servicehangaren, då den är tänkt att återanvändas i det nya klubbhuset.

Nästa steg är att sakta men säkert börja tömma trähangaren och klubbhuset från sådant som ska slängas. Vi kommer att under våren arrangera klubbkvällar parallellt med cubbyggandet där medlemmar som har någon timme ledigt kan hjälpa till med att slänga allt brännbart i sopsäckar och transportera bort från området. Ju mindre vi behöver flytta desto bättre. Historiska minnen ska givetvis sparas, då det är viktigt att skapa flygkänsla i det nya klubbhuset.

En tömd servicehangar

Stort tack till alla medlemmar som ställde upp. Extra stort tack till PeGe som bakade flygplansformade kakor och hade med till kaffet!

1 kommentar:

  1. You should read through this kind of properly seeing that many sophisticated copying software programs will probably be useful to run over innumerable several other website pages. https://imgur.com/a/ckky7l4 https://imgur.com/a/PD8xCvM https://imgur.com/a/1bHkiJv https://imgur.com/a/IMVOf37 https://imgur.com/a/4VT0mab https://imgur.com/a/g16TaJQ https://imgur.com/a/kKfxUyK

    SvaraRadera