söndag 26 januari 2014

Medlemsaktiviteter 2014


I förra inlägget om flygdagar 2014 så började ni säkert fylla kalendern med trevliga aktiviteter. I detta inlägg så kommer planerade LFK medlemsaktiviteter att presenteras. Inlägget kommer att uppdateras under året allt eftersom vi hittar på mer att göra.

Pågående aktiviteter:

* Landningstävligarna har startat för säsongen med mörkerlandningar på måndagar. Kolla på klubbens hemsida för nästa tillfälle. Ett bra sätt att hålla flygskickligheten uppe.

* KEG-renovering. Vi håller till på klubben på måndagar och onsdagar.

Spikade aktiviteter:

* Säkerhetsutbildning. Denna utbildning är obligatorisk för alla medlemmar som vill nyttja klubbens flygplan. Vi kommer att gå igenom nya regelverk, vår nya haveriinstruktion, vinterflygning, tvättrutiner, uppdatera foton i medlemsregister, uppdatera anhörighetsdata m.m. För att ge möjlighet till så många som möjligt att deltaga så har vi tre tillfällen att dyka upp. Torsdagen 13/2, onsdagen 26/2 och onsdagen 19/3 klockan 18.00. För medlemmar som inte bor i Linköping så får vi lösa dessa genomgångar på något sätt innan nästa hyrning av klubbflygplan.

* Visning av hemmabyggarnas olika projekt. Onsdagen 26 mars. Klockan 18.00 på Norra Plattan.

* Grillfest med "Hans Gutman Memorial Rally Flight" 2014. Ett antal flygplan stannar i Linköping fredagen den 13 juni på vägen till Murmansk. Vi tänkte fixa besök på Flygvapenmuseum för våra gäster samt grilla med dem på kvällen runt 19.00. OBS: I presentationen jag länkar till så har de angett Malmen som planerad landningsbas i Linköping. Jag har talat om det olämpliga i det för dem och bett dem ändra till ESSL.

* Medlemsresa till "Flying Legends" i Duxford. Jag har gått ut med en mail om detta. För att få de rum och flygresor som vi reserverat så måste medlemmar svara senast 30/1. Hotell: Holiday Inn Wembley, del i dubbelrum, frukostpension. Vi håller t o m den 30/1 14 dubbelrum och 2 enkelrum. Flyg: Norwegian Air Shuttle 11/7 Stockholm – Gatwick 10,35 – 12,10, 14/7 Gatwick – Stockholm 17,00 – 20,20 Pris: 4 970,--/person i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 1860,--. Även icke LFK-medlemmar är välkomna, men blir det för många intresserade så kommer LFK-medlemmar att prioriteras. Anmälan till Per Wernholm.

Planerade aktiviteter
* Nödträning. Vi planerar att träna hur man agerar vid landning på vatten med livväst och livbåt. Detta ska ske i Linköpings badhus, så räkna med att bli blöt. Vi återkommer med tidpunkt.

* Uppfräschning av PPL-kunskaper. Navberäkningar, bränsleberäkningar, last och tyngdpunktsberäkningar m.m. Handen på hjärtat? Hur ofta gör vi detta? Majoriteten av flygningar för medlemmar är kring fältet och mitt i skjortan där vi vet hur mycket bränsle som behövs och att vi ligger på rätt sida om tyngd och balansgränserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar