torsdag 2 maj 2013

Mera kalenderinnehåll (uppdaterad)

I tidigare inlägg så har jag tagit upp 2013 års Flygshower och Fly-Ins samt 2013 års tävlingssäsong på LFK.  Förutom detta så finns det en hel del LFK-specifika aktiviteter som är inlagda i kalendern samt en del annat smått och gott som ligger i planeringsstadiet.

Aktiviteter som redan är inlagda i kalendern:

- 15 maj 18.00. Garmin 500 utbildning. Inledning på kampanjen att flyga in medlemmar på DA-20. Förstärkt fika finns tillgängligt.

- 20 maj 17.30. Genomgång av precisionslandning. En gren i tävlingsflygning. För de som önskar finns möjlighet att direkt efteråt vara med i deltävling 2 i LFK precisionslandningsserie.

- 22 maj 18.00. iPad navigeringshjälpmedel. Genomgång av Skydaemon och Jeppesen. Kvällen inleds med grillning 18.00 och genomgångarna startar 19.00.

- 29 maj 18.00. MyWebLog utbildning. LFK nya verktyg för att följa upp pilotkonton och betala för flygtid. Vi kommer att servera våfflor under kvällen.

- 5 Juni 18.00. Genomgång av precisionsnavigering. En gren i tävlingsflygning

- 16 juni. Avgång 10.00 från LFK. Besök på F 11 museum på Skavstafältet och flyga Viggensimulator. Det finns bara ett begränsat antal platser i simulatorn, men alla är givetvis välkomna att följa med på museet. Anmälan krävs!

Aktiviteter som bara ligger i planeringsstadiet:
Dessa kan vi inte till fullo utlova ännu och det finns inget bestämt datum, men vi har börjat att nysta i våra kontakter för att få till något bra.

- Besök på Flygvapenmuseum och titta runt i deras magasin. De flesta Linköpingsbor har nog besökt själva museet, men hur många har sett magasinen? Där finns en del projekt som är under restaurering samt sådant som inte fått plats i själva utställningshallen.

- Vågbassäng. Träna att nödlanda på vatten i blåst och ta sig upp i livbåt. Kanske kombinerat med ett studiebesök i centrifugsimulatorn i Malmslätt.

- Besök på Saab. Eventuellt titta på Gripensimulator, besöka bergsrummen och arkivet. Endast för svenska medborgare då det krävs säkerhetskontroll av alla besökare.

Har du någon aktivitet som du skulle kunna bidraga med eller finns det något som du skulle vilja att vi arrangerar? Hör i så fall av dig till styrelsen.

Detta inlägg kommer att uppdateras med nya aktiviteter och finns länkat till uppe i menyn på bloggen.

Denna sida är uppdaterad 13-05-07, 20:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar